Hlavní obsah

Simpsonovi jsou ohroženi další stávkou, tentokrát herců

Novinky, Stanislav Dvořák

Seriál Simpsonovi dostává v poslední době jednu ránu za druhou. Poté, co byla zažehnána stávka amerických scenáristů, začali stávkovat herci, kteří propůjčují hlasy v současnosti snad nejoblíbenějším kresleným postavičkám na světě.

Článek

List Variety uvedl, že šest herců se v uplynulých týdnech už dvakrát nedostavilo do práce: Dan Castellaneta (Homer), Julie Kavnerová (Marge), Nancy Cartwrightová (Bart), Hank Azaria (Vočko), Harry Shearer (Mr Burns) a Yeardley Smithová (Lisa).

Hercům by se nyní měly obnovit jejich tříleté smlouvy a při té příležitosti chtějí vyjednat více peněz, požadují prý za každou epizodu až 500 tisíc dolarů. Natáčení seriálu už je pozadu a moc času na handlování tak nezbývá. Podobný spor se odehrál v roce 1998, kdy herci dostávali za epizodu "pouhých" 30 000 dolarů.

Simpsonovi nejdou dělat "do foroty"

Výroba seriálu nabrala skluz už v lednu kvůli stávce scenáristů. Tvorba jednoho dílu tohoto animovaného seriálu trvá velmi dlouho a producenti si proto nemohou vytvořit dostatečnou zásobu dílů.

Simpsonovi běží od roku 1989 a většina tvůrčího týmu zůstává stále stejná. Duchovním otcem Simpsonů je Matt Groening a ke staré partě patří také Dan Castellaneta, Julie Kavnerová, Nancy Cartwrightová, Yeardley Smithová a Hank Azaria.

Seriál je znám svým drsným humorem a také tím, že v něm rády vystupují hudební hvězdy. V minulosti to byli např. Sting, Aerosmith, Tom Jones, George Harrison, Michael Jackson, Barry White, Cypress Hill, U2, Green Day a další.

Reklama

Související témata:

Související články

Simpsonovi vydělávají kinům rekordní částky

Milióny fanoušků čekaly na premiéru celovečerního filmu Simpsonovi hodně dlouho a je to vidět. Společnost Fox odhadovala, že jen za víkend v USA vydělá cca 40...

Stávka scénáristů ohrožuje Simpsonovy

Nekončící stávka amerických scénáristů ohrožuje podle serveru Hollywood Simpsonovy, jeden z nejslavnějších seriálů. Pro tuto sezónu prý není dostatek...

Výběr článků

Načítám