Hlavní obsah

Tom Waits vystoupí poprvé v Praze

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Legendární americký zpěvák a hudebník Tom Waits vystoupí poprvé v Praze. Dva koncerty naplánované na 21. a 22. července se uskuteční v pražském Kongresovém centru v rámci turné Glitter And Doom. Informovala o tom ve čtvrtek společnost Maximum Underground, která v Česku distribuuje Waitsovy desky. Termíny potvrdil pořadatel, agentura Charm Music, která pořádá také koncerty Dylana a Satrianiho.

Článek

Tom Waits s nezaměnitelným chraplavým hlasem patří k nejoriginálnějším americkým zpěvákům, který přetavuje blues do nové podoby. Od 70. let kombinoval rhythm and blues s brechtovskou kabaretní tradicí a hospodskou hudbou.

Na počátku osmdesátých let dospěl k vlastnímu originálnímu pojetí obohacenému o prvky jazzu, které přijali nejen vyznavači alternativní hudby, ale široké posluchačské vrstvy. Jeho album Swordfishtrombones mu přineslo celosvětový úspěch.

Waits nasazenou laťku dokázal udržet po následují čtvrtstoletí. Waitsova hudba zazněla i ve filmech Jima Jarmushe, v nichž i sám hrál. V jeho doprovodné kapele vystupují přední newyorští jazzmani.

Své zatím poslední album Orphans vydal Tom Waits v roce 2006. Po něm následovalo úspěšné stejnojmenné americké turné. Jednotlivá show byla vyprodána za několik minut.

Americká část letošního turné Glitter And Doom začíná 17.června ve Phoenixu. Evropská část startuje 12.července. Patnáct koncertů se uskuteční v pouhých sedmi městech. Waits zavítá kromě ČR jen do Irska, Skotska, Španělska, Francie Itálie.

Lístky se začnou prodávat 30. května ráno, uvedl mluvčí agentury Jiří Sedlák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám