Hlavní obsah

Homosexuální kovboj ztvární počítačovou legendu Prince z Persie

Novinky, Stanislav Dvořák

Víte, jak vypadá počítačová postavička Prince of Persia z masa a kostí? Jako gay hrdina ze Zkrocené hory Jake Gylenhaal. Tak si to alespoň představuje režisér Mike Newell, který připravuje filmovou adaptaci hry patřící již léta ke zlatému fondu.

Článek

Gyllenhaal si zahraje prince Dastana a jeho partnerku princeznu Taminu bývalá bondgirl Gemma Artertonová. Společně budou bojovat proti zlému sultánovi, který chce samozřejmě ovládnout svět (co jiného by také zlý sultán měl dělat, že?).

"Máme velmi zajímavého režiséra, Mika Newella, který dělal jeden z dílů Harryho Pottera a také Donnie Braska. Je velmi vynalézavý a důvtipný a myslím, že tomu dodá něco velmi zvláštního," pochvaloval si začátkem roku producent Jerry Bruckheimer. Scénář napsali Jordan Mechner a Jeffrey Nachmanoff a režisér Newell soudí, že nepřipomíná počítačovou hru a je "vzrušující a strašně romantický".

Historie nás sice poučila, že z většiny herních adaptací vznikne jen jalová slátanina, ale třeba se právě tentokrát zadaří. V kinech se o tom bude možné přesvědčit v roce 2009.

Reklama

Výběr článků

Načítám