Hlavní obsah

TV tip: Grandhotel i Indiana Jones

Novinky, Stanislav Dvořák

O víkendu v televizi poběží další díl Indiana Jonese, americké drama z války Ten nejlepší i úspěšný český film Grandhotel s Markem Taclíkem a Klárou Issovou.

Článek

Grandhotel

Dva roky starý český film byl natočen podle knihy Jaroslava Rudiše. Hlavním antihrdinou příběhu je třicetiletý Fleischman, neúspěšný trumbera, který to neumí s ženami, ale perfektně se vyzná v počasí. Navíc má malý problém, nedokáže opustit své město.

Hrají Marek Taclík, Klára Issová, Ladislav Mrkvička, Jaromír Dulava, Jaroslav Plesl a Dita Zábranská, režie David Ondřícek.

(Grandhotel, ČT1 Ne 20:00)

Indiana Jones a poslední křížová výprava

.: Indiana Jones

Další dobrodružství populárního archeologa Indyho pochází z roku 1989. Harrison Ford v hlavní roli pátrá po Svatém Grálu a v Benátkách najde hrob křižáckého rytíře, jehož štít je významnou stopou. Zároveň objeví otce a podaří se mu osvobodit ho z rukou nacistů. Oba se vydají do Berlína pro odcizený deník, ale nacisté po nich stále jdou...

(Indiana Jones a poslední křížová výprava, Nova Pá 20:00)

Ten nejlepší

.: Cuba Gooding Junior a Robert De Nirofoto: Profimedia

Chudý černošský mladík z jihu vstoupí dobrovolně do armády, ale u námořnictva se na každém kroku setkává s rasismem. Jako první černoch se dostane do elitní školy pro potápěče. Jeho velitel Billy Sunday je sice drsný, ale v jádru správný chlap. V hlavních rolích Robert De Niro, Cuba Gooding Junior a další.

(Ten nejlepší, Prima 21:15)

Anketa

Nenechám si ujít:
Indiana Jones
48,6 %
Grandhotel
46,2 %
Ten nejlepší
5,2 %
Celkem hlasovalo 173 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám