Hlavní obsah

Film Normal s Havlovou je téměř dotočen

Novinky, Stanislav Dvořák

Ve čtvrtek skončila hlavní část natáčení českého filmu Normal s Dagmar Havlovou a Milanem Kňažkem. Zbytek režisér Julius Ševčík dokončí v Německu.

Foto: Právo

Dagmar Havlová

Článek

"Na pražském Vyšehradě štáb završil natáčecí maraton nového české thrilleru efektní scénou s historickou výpravou, představující vězení masového vraha Petra Kurtena. Poslední český natáčecí den (štáb čeká ještě natáčení létě v Německu) patřil především představiteli hlavní role Pavlu Gajdošovi. Mladého herce režisér Ševčík pro svůj film objevil v ostravském Bezručově divadle," sdělil ve čtvrtek PR manažer filmu Pavel Sladký.

Normál se odehrává ve 30. letech v Německu. Milan Kňažko ztvárnil mnohonásobného vraha a Pavel Gajdoš jeho mladého ambiciózního obhájce, který se snaží odvrátit exemplární trest tím, že zpochybní jeho příčetnost.

Děj filmu se zakládá na skutečných událostech z doby hospodářské recese v předhitlerovském Německu. Dagmar Havlová se vrátí na plátna kin v roli emocemi zmítané manželky vraha.

Exteriéry jsou slibné

Na Normálu pracuje i mexický kameraman Antonio Riestra, který se podílel na tak velkých filmech, jako byly Amores Perros nebo Frida. V Praze prý hledá nové "momenty vizuální krásy". S režisérem prostudoval spoustu dobových fotografií, aby nalezl inspiraci.

„S průběhem natáčení jsme zcela spokojení. Dařilo se nám s exteriérovými scénami i v ateliérech a natočený materiál je víc než slibný. Od filmu si diváci budou moci slibovat propracovanou vizuální podívanou i silný příběh,“ dodává producentka Karla Stojáková.

Do kin by se Normál měl dostat příští rok v lednu.

Reklama

Související články

Dagmar Havlová nebude hrát v Odcházení

Manželka bývalého prezidenta Václava Havla Dagmar nebude hrát v dramatu Odcházení, řekla ve středu Novinkám mluvčí pražského Divadla Archa Pavlína Svatoňová....

Výběr článků

Načítám