Hlavní obsah

Fanánek se ujme osiřelé Sahulovy kapely Synové výčepu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po tragické smrti Františka Sahuly se do čela osiřelé chlapecké čtyřky Synové výčepu postaví Lou Fanánek Hagen a příležitostně s nimi bude hrát, aby Sahulova hudba nezahynula. Premiéra se odehraje na narozeninovém koncertu Tří sester 17. května 2008 na pražském koupališti Džbán. Uvedly to Tři sestry na svém webu.

Článek

Další vystoupení se chystají již na letních festivalech jako jsou například Keltská noc, která se koná 8. a 9. srpna v Harrachově pod skokanskými můstky nebo Benátská noc, která se uskuteční 25. až 27. července v Malé Skále.

Brutálně zavražděný Sahula měl v úterý pohřeb, na kterém Tři sestry v akustické verzi zahrály jeho nesmrtelné skladby Život je takovej a Sovy v mazutu houkaj. S hudebníkem se přišlo rozloučit několik desítek přátel.

Sahulu na začátku května v chatové oblasti Skuheř u Kamenice na Praze-západ k smrti ubili dva mladíci, když se vracel z restaurace. Předešli ho a počkali si na něj v místech, kde byl později nalezen zavražděný. Dva mladíci, osmnáctiletý a dvacetiletý, Sahulu kolem jedné v noci surově napadli a způsobili mu smrtelné zranění hlavy. Mrtvého pak okradli. Měl u sebe něco málo přes tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám