Hlavní obsah

Hugo může být novým Harrym Potterem

Novinky, Stanislav Dvořák

Série filmových Potterů se již zřejmě rozšiřovat nebude, protože spisovatelka J. K. Rowlingová o malém čaroději nehodlá psát. Pozice světového fantasy trháku číslo jedna se tak uvolňuje a jedním z kandidátů na ni by mohl být chlapec jménem Hugo Cabret.

Článek

Knížka Briana Selznicka The Invention of Hugo Cabret byla loni v Americe velkým hitem a producentské duo Graham King - Christi Dembrowski si rychle zajistilo práva k příběhu, který by mohl přinést až nechutně vysoké tržby, pokud se ovšem něco nepokazí.

V souvislosti s filmem se loni psalo i o režisérské hvězdě Martinu Scorsesem, z toho ale nakonec sešlo. Smlouvu místo něj podepsal režisér Chris Wedge, který pracoval např. na Době ledové.

Hugo Cabret je dvanáctiletý sirotek, který žije v tajných prostorách pařížského železničního nádraží roku 1931. Je to šikula, protože ve svém věku umí opravit třeba hodiny. Když se jednou snaží oživit mechanického muže, zamotá se do mystického dobrodružství, o jakém se mu ani nesnilo.

Spisovatel Selznick se prý při psaní hodně inspiroval náladou starých francouzských filmů. Mohla by tak vzniknout zajímavě bizarní retro-fantasy, hodně ale záleží na scénáři Johna Logana, který je podepsán např. pod Letcem, Gladiátorem a muzikálem Sweeney Todd.

Reklama

Výběr článků

Načítám