Hlavní obsah

Pražské hudební ostrovy rostou a stále jsou zadarmo

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Program festivalu United Islands of Prague se s každým dalším rokem rozšiřuje a zkvalitňuje - přesto zůstává pro všechny návštěvníky zadarmo. Díky vysokému množství sponzorů 19. - 21. června Prahu znovu zaplaví jazz, funk, hip-hop, beatbox, world music i folk.

Foto: Stanislav Dvořák, Novinky

Pořadatel festivalu David Gaydečka slibuje, že přiveze nejlepší hudební novinky z celé Evropy.

Článek

"Chceme zbourat tradiční české kolečko - co neznám, to neposlouchám," vyjádřil na úterní tiskové konferenci svou filozofii pořadatel festivalu David Gaydečka. Zaměřuje se na velmi kvalitní kapely z celé Evropy, které zatím u nás nejsou známé, a proto se nikdo neodváží je pozvat.

Letos budou hlavními hvězdami španělští La Shica, kteří míchají do flamenka soul, funk a hip-hop nebo francouzští No Jazz, kteří se, jak název napovídá, nespokojují s tradičním chápáním jazzu a experimentují s elektronikou, hip-hopem a world-music.

Kamarádi Stevieho Wondera

Jak uvedli pořadatelé, k fanouškům zdánlivě neznámé skupiny No Jazz patří i Stevie Wonder, který byl tak unesen jejich koncertem, že s nimi hned poté zašel na večeři a rozohodl se, že bude hostovat na jejich desce.

Z dalších účinkujících dorazí např. rakouští beatboxeři Bauchklang, jazzman Phisbacher, irští The Walls, holandští No Blues nebo české skupiny Toxique, 100 C, Bratři Orffové a Docuku. Z domácích jazzmanů vystoupí David Dorůžka a Ondřej Pivec.

Letos se rozrostl i doprovodný program, který zahrnuje divadelní představení, filmové projekce, happeningy a taneční performance. Navíc budou k vidění i sportovní exhibice a různé soutěže. O žaludky návštěvníků se postarají stánky s exotickou kuchyní a čajovny.

Reklama

Výběr článků

Načítám