Hlavní obsah

Kylie vsadila hlavně na velkolepou show

Novinky, Stanislav Dvořák

Australská popová zpěvačka Kylie Minogue přichystala Praze vystoupení vskutku monstrózních rozměrů. Kromě ní a kapely se na pódiu neustále pohybovala desítka tanečníků a kolem toho všeho se doslova vznášely tuny jevištní techniky, kulis a světlometů. Není náhodou, že se častěji užívá spojení "Kylie Minogue show" než "Kylie Minogue concert".

Foto: René Volfík, ČTK

Australská popová zpěvačka Kylie Minogue v pražské O2 Areně

Článek

Minogue v úvodu přijela na pódium výtahem v podobě zlatého kovového kruhu a pozdravila své fanoušky česky. Jako první zazněl Speakerphone z nového alba X a hned poté diskotéková hitovka Can't Get You Out Of My Head, která vyvolala mnohem větší nadšení. Velká část publika při ní spontánně zvedla ruce nad hlavu a začala tleskat do rytmu.

V hale vznikla od začátku velmi příjemná atmosféra, bylo vidět, že lidé se přišli hlavně bavit, zatancovat si a odreagovat se. Kylie tohle umí, a pokud v jejím disko-popu nehledáte umění nebo výjimečné pěvecké výkony, lze s ní zažít příjemný večer. Přestávka, kterou zpěvačka udělala uprostřed svého velmi dlouhého koncertu, se však projevila jako nešťastný krok, v druhé polovině show už lidé často unaveně postávali, osláblo nadšení i bezstarostná roztančená nálada.

:. Australská popová zpěvačka Kylie Minogue v pražské O2 Areněfoto: ČTK/René Volfík

Pražský koncert každopádně na 100 procent potvrdil, že u Kylie Minogue je často důležitější vidět než slyšet. Dění na pódiu dokázalo od začátku do konce plně zaměstnat posluchačovu pozornost. Chvíli tam tančili jakoby roboti v černých helmách, pak se zpěvačka schovala za oponu a vrátila se ve sportovním. Najednou jsme se ocitli na střední škole, všude kolem řádili jurodiví svalnatí fotbalisté a spoře oděné roztleskávačky.

Neuplynulo ani patnáct minut a kulisy se opět změnily stejně jako šaty Kylie, která tentokrát přiletěla od stropu na děsivě obrovské stříbrné lebce pozvolna dosedávající na zem. Další proměna nastala, když se místo techno rytmů ozvala romantizující klavírní předehra a videoprojekce na pozadí nás zavedla do staromódního paláce, snad z dob Rakouska-Uherska. Bývalí roboti a roztleskávačky se náhle stali vznešenými dámami a pány. Uklonili se a ladně naznačili valčík.

Jeden z přítomných hudebních publicistů přispěl k zábavě tím, že si neustále dělal na papírek poznámky jako "nechutné“ nebo "kýč“. Se smíchem jsem na něj pokýval hlavou, a to jsme ještě nevěděli, že se na pódiu vzápětí objeví sexy námořníci a nad nimi obří videoprojekce téměř nahých mužů v mariňáckých čepičkách.

Rozpustilá Kylie je v zahraničních médiích obecně považována za miláčka homosexuální komunity, ale nikdo neví proč. Ona sama v jednom z rozhovorů na serveru Contactmusic odmítla, že by šlo o cílenou marketingovou strategii. Ale proč to vlastně řešit? Hlavní je, že to lidi baví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám