Hlavní obsah

Nové studio České televize má stát přes 600 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová budova brněnského studia České televize vnikne patrně v Brně-Bosonohách. Náhradní variantou je brněnská část Žebětín, potvrdil technický ředitel ČT Rudolf Pop. Odhadované náklady na stavbu studia včetně technického vybavení převyšují 600 miliónů korun. Studio by mělo vzniknout do konce roku 2011.

Článek

Realitní kancelář, s níž má televize smlouvu, již vykoupila zhruba 80 procent z 15 000 metrů čtverečních pozemků v Bosonohách.

Nyní televize sídlí ve dvou budovách v centru města. Dispozičně ale ne zcela vyhovují televizním potřebám. Obě současné budovy pocházejí z první republiky a dosud nebyly celkově rekonstruovány. Budova Typos v Jezuitské ulici byla původně bytovým domem a prostory v suterénu, kde je nyní studio, bývaly tančírnou. Budova v Běhounské sloužila dříve jako banka. Dále má televize ještě sklady a garáže v Židenicích. Všechny budovy by ČT chtěla prodat a z výtěžku uhradit část nákladů na výstavbu nového sídla.

Televize v minulosti usilovala o areál bývalých Jaselských kasáren poblíž centra Brna, v nichž se natáčel seriál Četnické humoresky. Nakonec si to ale kvůli vysoké ceně a nevyjasněným vlastnickým poměrům rozmyslela.

Reklama

Výběr článků

Načítám