Hlavní obsah

Kytarová legenda McLaughlin přiveze industriální zen 

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desku s tajemným názvem Industrial Zen představí 21. května v pražské Lucerně jedna z největších kytarových legend John McLaughlin. Nebude to žádný profesorský jazz, ale energická fúze, slibuje.

Článek

Jazzrockové album Industrial Zen představí McLaughlin s projektem The 4th Dimension, tedy jmenovitě s Markem Mondesirem (bicí), Gary Husbandem (klávesy) a Hadrienem Féraudem (basová kytara).

Jinak hrál McLaughlin, držitel několika cen Grammy a označení "nejlepší jazzový kytarista", téměř s každým, kdo v jazzu a jazzrocku něco znamenal. Nahrával nebo vystupoval s Milesem Davisem, Carlosem Santanou, Waynem Shorterem, Chickem Coreou, Stingem, Jeffem Beckem, Jimi Hendrixem, Alem Di Meolou, Paco de Lucíou a dalšími.

V 70. letech se stal žákem indického guru Sri Chinmoye a přijal jméno Mahavishnu. Odtud pochází i název jeho dobře známé kapely Mahavishnu Orchestra. Nová deska však nepatří k meditativním, ani nemíří ke klasické hudbě, je více elektrická s agresivní rytmikou a nechybějí náznaky elektroniky.

Vstupenky na koncert jsou v prodeji v síti Tickepro v cenách 540 – 1 530 Kč a v agentuře Taktika Muzika. Více informací na www.kytaranapriczanry.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám