Hlavní obsah

Soderbergh nechce před kameru hvězdu, ale všehoschopnou "hérečku"

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud vám připadá titulek záhadný, asi patříte k těm několika málo lidem, kteří neviděli dílko zvané Dědictví aneb kurvahošigutntag. Slovo "hérečka" v něm totiž získalo lechtivý význam erotické společnice. Dámu podobného typu (nejlépe prý se zkušenostmi z pornografického průmyslu) hledá do svého ostřejšího nízkorozpočtového snímku režisér Steven Soderbergh, seriózní a slavná herečka by se podle něj do filmu nehodila.

Článek

Soderbergh si před časem naplánoval natočit šest menších filmů s nízkým rozpočtem, které půjdou do kabelové televize, vybraných kin a na DVD. Druhý z nich se jmenuje The Girlfriend Experience a právě pro něj režisér potřebuje "hérečku" schopnou všeho.

Snímek má být pronikavým pohledem do světa tzv. profesionálních přítelkyň, což prý nejsou běžné prostitutky. Jde o osoby, kterým platí zámožní klienti obrovské sumy za to, aby hrály roli jejich dokonalé přítelkyně, píše Movieweb.com.

Scénář napsali Brian Koppelman a David Levien, kteří se Soderberghem spolupracovali na Dannyho parťácích. Všichni tři prý předtím vedli dlouhé rozhovory s mnoha ženami, které se v tomto oboru pohybují, a snažili se pochopit, jak funguje podivný vztah mezi "přítelkyní" a zákazníkem.

Steven Soderbergh proslul v osmdesátých letech dnes už legendárním snímkem Sex, lži a video. K dalším hodně známým filmům z jeho dílny patří Traffic - nadvláda gangů, Erin Brockovich, Solaris nebo všechny díly Dannyho parťáků.

Reklama

Výběr článků

Načítám