Hlavní obsah

Hansard s Irglovou přijedou na festival do Náměště i do Telče

Irský hudebník Glen Hansard a zpěvačka Markéta Irglová, letošní držitelé Oscara za nejlepší filmovou píseň roku, s největší pravděpodobností zahájí české turné 27. července na Folkových prázdninách v Náměšti nad Oslavou, řekl v pátek dramaturg festivalu Michal Schmidt. Slavná dvojice, jež je právě na turné po amerických městech, o tři dny později vystoupí také na Prázdninách v Telči na Jihlavsku.

Článek

Radost pořadatelů kazí obavy z nedostatku vstupenek, Hansard si totiž přeje vystoupit kvůli nezaměnitelné atmosféře, kterou zná z minulých vystoupení, na nádvořích zámků. "Stejně jako v Telči si Hansard přeje, aby byl koncert na nádvoří zámku, které však má proti zámeckému parku výrazně omezenou kapacitu," řekl  dramaturg náměšťského festivalu Michal Schmidt. Festival bude od soboty 19. července do soboty 26. července a v neděli mimo permanentku pak koncert Hansarda. "Měli jsme strach, že by zájemci o jeho koncert vykoupili permanentky," vysvětlil Schmidt.

Nabídka náměšťského festivalu je letos exklusivní, přijedou hudebníci z více než desítky zemí. "Dva roky po návštěvě na našem festivalu přijede opět Eliza Carthy, a tentokrát s nejvýznamnější kapelou britské tradiční folkové muziky, totiž Waterson:Carthy. Norma Waterson, Martin Carthy a jejich dcera Eliza Carthy vystoupí poprvé v České republice," upozornil.

Tradicionalisté, královnou vyznamenaní Řádem britského impéria, vnášející do folku a starých lidovek bezmezné teplo, vervu a ducha, popsal. Více informací zájemci najdou na elektronické adrese: www.folkoveprazdniny.cz.

Po ukončení festivalu v Náměšti nad Oslavou začne na Jihlavsku 26. ročník Prázdnin v Telči. Zahájení 25. července bude tentokrát jako ve Veroně, píše se na www.prazdninyvtelci.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám