Hlavní obsah

Operní přenosy z New Yorku budou i na Moravě

Právo, vla

Kromě Prahy a Hradce Králové uvidí přenosy z Metropolitní opery v New Yorku v nové sezóně i moravská města. K projektu se připojil Zlín a Brno, v západních Čechách ještě Karlovy Vary. Promítat se bude v kinech s výjimkou Brna, kde se budou projekce konat v Mahenově divadle.

Foto: Profimedia.cz

Metropolitní opera v New Yorku

Článek

Nová sezóna 2008/2009 nabídne deset přenosů oper, jako je Straussova Salome, Berliozovo Faustovo prokletí, Pucciniho Madame Butterfly či Donizettiho Lucia di Lammermoor, událostí bude i moderní minimalistická opera Johna Adamse Doctor Atomic o sestrojení atomové pumy.

Dle Ivo Anderleho, programového ředitele kina Aero, si české publikum rychle přenosy oblíbilo a zájem je veliký. Mezi dalšími městy usilujícími o přenosy jsou i Ostrava a České Budějovice.

„Jako majitelé licence můžeme poskytnout sublicence i do dalších zemí jako Polsko, Slovensko, Maďarsko,“ říká Anderle. Čeští organizátoři dle něho ale nemají vliv na cenu vstupenky, kterou určuje Metropolitní opera. I nadále bude stát lístek 300 Kč a slevy pro školy zatím nejsou možné.

Reklama

Výběr článků

Načítám