Hlavní obsah

TV: Indiana Jones, Ro(c)k podvraťáků, Přelet přes kukaččí hnízdo

Novinky, Stanislav Dvořák

O víkendu televize nabízí klasické filmy jako Přelet přes kukaččí hnízdo a Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy. Z novějších snímků je tu česká komedie Ro(c)k podvraťáků nebo úsměvný Erasmus.

Článek

Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy

Milovníci osmdesátých let v pátek setřou slzu nostalgie a znovu si užijí dobrodružství legendárního archeologa Indiana Jonese v podání Harrisona Forda. S pomocí ostrovtipu a rychlého biče musí najít biblickou Archu úmluvy, ale pozor, nacisti mu jdou po krku...

Pro úplnost dodejme, že do kin už bzy dorazí nový díl Indiana Jonese s podtitulem The Kingdom of the Crystal Skull - na ukázku se podívejte zde.

(Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy, Nova, Pá 20:00)

Ro(c)k podvraťáků

:. Takhle drsně vypadá ve filmu teenageerský idol Vojta Kotek.foto: Falcon

Přelet nad kukaččím hnízdem

:. Jack Nicholson (Přelet nad kukaččím hnízdem)foto: Warner Bros

Co dodat k velké filmové klasice o muži, který si ze všeho nejvíce cení své svobody? Snad jen to, že byla oceněna pěti Oscary a stala se největším mezinárodním úspěchem Miloše Fromana. Oscary padaly za nejlepší film, režii, mužský herecký výkon (Jack Nicholson), ženský herecký výkon (Louise Fletcherová) a scénář.

(Přelet nad kukaččím hnízdem, ČT1, So 23:00)

Erasmus

:. Erasmusfoto: SPI International

Erasmus je milý euro-filmeček o současných vysokoškolácích, kteří si volně jezdí po Evropě a studují, ale většinu času spíše "paří" nebo vyhledávají nové sexuální zkušenosti. Takový je i Xavier, který zavítá do Barcelony, aby se naučil španělsky.

Film má své slabší chvilky, ale nepostrádá vtip a vcelku dobře vystihnul živelné prostředí studentských bytů. Zábavnou formou si bere na mušku i některá klišé a národnostní předsudky.

(Erasmus, ČT2, Ne 14:00)

Anketa

O víkendu si nenechám ujít:
Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy
42,4 %
Přelet přes kukaččí hnízdo
36,2 %
Ro(c)k podvraťáků
17,3 %
Erasmus
4,1 %
Celkem hlasovalo 3102 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám