Hlavní obsah

Legendární Tina Turner se rozhodla vrátit na pódia

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před osmi lety se rozloučila se světem velkým turné a prohlásila, že už s koncerty končí. Jenže důchod osmašedesátileté rockové babičce evidentně nesedí, a tak vyslyšela volání fanoušků po ještě jednom "posledním" turné. Koncerty se zatím bohužel konají jen v Americe.

Foto: Reuters

Nejslavnější fotografie Tiny Turner pochází ze sedmdesátých let.

Článek

Tina Turner novinku oznámila televizní moderátorce Oprah Winfrey. Uvedla, že koncertní sérii zahájí v říjnu v Kansas City, lístky se mají prodávat od 12. května. O případné nové desce zatím nejsou žádné informace.

První známky toho, že to s důchodem nemyslela úplně vážně, se objevily loni, kdy se začal připravovat muzikál inspirovaný jejím životním příběhem. Dostal název Simply the Best (prostě nejlepší) a bude se hrát v Londýně i na proslulé Broadwayi. Zpěvačka k muzikálu sama sepsala autobiografickou předlohu a samozřejmě v něm nebudou chybět největší hity její kariéry.

Anna z Nutbushe

Tina (vlastním jménem Anna Mae Bullock) se narodila v Nutbushi v Tennessee 26. listopadu 1939. V roce 1956 si poprvé zazpívala s kapelou The Kings of Rhythm svého budoucího manžela Ike Turnera a její talent byl okamžitě rozpoznán.

Do roku 1976 spolu vytvořili spoustu hitů jako River Deep, Mountain High, Nutbush City Limits či Proud Mary. Nahrávkám hodně pomohla také spolupráce s producentem Philem Spectorem. Turner byl ale stále agresivnější a bral drogy, manželství tak nevyhnutelně spělo k rozvodu.

Zpěvačka pak nastartovala velmi úspěšnou sólovou kariéru a byla na vrcholu ještě dalších třicet let s hity jako Golden Eye, What´s Love Go To Do With It a Simply the Best. V roce 2000 se rozhodla odejít.

Anketa

Myslíte, že koncerty Tiny Turner budou stejně dobré jako před lety?
Ano
84,2 %
Ne
9,2 %
Nevím
6,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 360 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám