Hlavní obsah

Letní Ungelt opět na Novém světě

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražské divadlo Ungelt bude letos již počtvrté v hrát od června na Letní scéně na Novém světě nedaleko Pražského hradu. Na programu budou starší i zcela nové tituly.

Foto: Archív, Právo

Chantal Poullainová a Oldřich Kaiser v inscenaci Šest tanečních hodin v šesti týdnech.

Článek

Jedno z nejmenších pražských divadel tak vychází vstříc divákům (a to i mimopražským), na které se z důvodu malé kapacity sedadel během sezóny nedostane. Nabízí herecké osobnosti v kvalitní dramaturgii většinou současné zahraniční provenience.

Nejprve bude uvedena od 10. června divácky úspěšná inscenace hry Richarda Alfieriho Šest tanečních hodin v šesti týdnech s Chantal Poullainovou a Oldřichem Kaisrem. Od 7. července přijde na řadu nový titul, jehož inscenaci nyní dokončuje v Ungeltu režisér Janusz Klimsza a premiéru má 7. května. V Shepardově dramatu Láskou posedlí hrají Vilma Cibulková, Miroslav Etzler, Ladislav Mrkvička v alternaci s Martinem Štěpánkem a Vilém Udatný. Na programu Letního Ungeltu nebude i letos scházet recitál Marty Kubišové s atraktivními hosty, mezi nimiž se objeví Karel Gott, Václav Neckář, Petra Janů, Richard Krajčo, Hana Hegerová a Lucie Bílá.

Poslední inscenací bude hra Williama Douglase Homea Ledňáček, která měla v Ungeltu českou premiéru koncem loňského roku. V komedii o atraktivní vdově, staromládeneckém sirovi a jeho věrném komorníkovi, kteří se i ve starším věku dokážou těšit ze života, herecky excelují Alena Vránová, František Němec a Petr Kostka.

Vstupenky na Letní Ungelt po 420, 360 a 290 Kč se začnou prodávat 28. dubna, ale někteří diváci si již objednali lístky přes internet. Studenti a držitelé průkazu ZTP mohou získat v den konání produkce vstupenky po stokoruně. Vozíčkáři mají vstup zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám