Hlavní obsah

Těšte se na Ebeny, připravili Chlebíčky

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na konci května spatří světlo světa nové album kapely Bratří Ebenů, na které si fanoušci museli počkat šest let. Jmenuje se Chlebíčky a hlavním autorem hudby a textů je Marek Eben.

Článek

Ebenové vydávají velmi málo desek, ale to se kladně projevuje na jejich kvalitě. Dosud mají na kontě Malé písně do tmy z osmdesátých let, Tichou domácnost (1995) a Já na tom dělám (2002). Poslední jmenované album získalo ocenění Anděl 2002 v kategorii folk & country a platinovou desku za prodej.

Chlebíčky budou obsahovat 12 skladeb pojednávajících "o věcech všedních jakož i zcela absurdních". Autorem veškeré hudby i textů je Marek Eben. Album Chlebíčky však vznikalo za hudebního přispění celého souboru.

"Kromě tří bratrů Ebenových (David - saxofony, klarinet, Kryštof - piana, klávesy, flétny, Marek - zpěv, kytara, piana) v kapele působí Pavel Skála (kytary, zpěv), Jaromír Honzák (kotrabas), Jiří Veselý (baskytara, harmonika) a Jiří Zelenka (bicí, zpěv). Jako host se na albu podílela herečka Jaroslava Kretschmerová v písni Houston," uvedla Zdena Selingerová z firmy Sony BMG.

Křest a oficiální turné k nové desce se odehraje až na podzim, ale i teď můžete vidět Ebeny naživo po celé republice, aktuálně vystupují třeba 6. května v Českém Krumlově (Městské divadlo), 29. května v Plzni (Velká Synagoga), 30. května v Havlíčkově Brodě (Čechovka - benefiční večer občanského sdružení Benediktus) a 9. června v Ústí nad Orlicí na náměstí.

Více na stránkách www.bratriebenove.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám