Hlavní obsah

Ukrajinci mají McCartneyho zadarmo, zařídil to miliardář

Novinky, Stanislav Dvořák

Koncert Paula McCartneyho konaný 14. června v Kyjevě bude pro všechny zadarmo. K účasti na akci zvané "Independence Concert" ho pozval miliardář Viktor Pinčuk, což není nikdo jiný než zeť bývalého prezidenta Leonida Kučmy, informovala agentura DPA.

Článek

Z dostupných informací nevyplývá, zda se bývalý Beatle slitoval nad ekonomickou situací obyvatel této postsovětské republiky, nebo měl jiný důvod, ale vstupenky se každopádně prodávat nebudou.

McCartney je nadšen, že může zahrát před statisícovým davem, kolik lidí koncert zdarma skutečně přiláká, lze ale jen odhadovat. Pinčuk zdůraznil, že lidé na Ukrajině mají poprvé v histori možnost slyšet písně, které "změnily svět a kulturu". Ex-Beatle bude kromě hraní na Ukrajině také vystavovat 40 obrazů, jde prý o první podobnou výstavu ve východní Evropě.

V Praze hrál Paul McCartney v roce 2004 a potěšil tehdy asi 45 000 nadšených fanoušků. Podle některých kritiků ale koncerty stárnoucího "brouka" připomínají spíše poklidné setkání pamětníků než hysterii z dob Beatles.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám