Hlavní obsah

Slovenští poslanci chtějí určovat mladým muziku

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Slovenští poslanci chtějí omezit zveřejňování nevhodných kulturních děl pro mladé lidi do 18 let. Seznam má obsahovat literaturu, časopisy, muziku a skupiny, které jsou nevhodné pro mládež. Slovenští poslanci připravují také návrh zákona, na jehož základě bude moci mládež do 18 let navštěvovat noční bary a diskotéky pouze v doprovodu rodičů.

Foto: Profimedia.cz

Největší britská hvězda současnosti Amy Winehouse pije, fetuje a mluví sprostě. Dají si ji Slováci na černou listinu?

Článek

Seznam nevhodných děl pro mládež má určovat nový Dozorní úřad na ochranu dětí. Podle deníku Pravda však jeden z navrhovatelů zákona poslanec Ján Podmanický za vládní Smer - sociální demokracii s určováním vhodné muziky pro mladé nesouhlasí. "Hudbu bychom měli ze zákona vynechat," říká.

Zákon by měl obsahovat také zákaz prodeje erotických časopisů v novinových stáncích a na benzínových pumpách. V obchodních domech bude možné prodávat erotickou literaturu pouze ve zvláštní místnosti, do níž nebude mít mládež přístup. Odborníci přitom poukazují na fakt, že na internetu se mladí bez problémů dostanou i na stránky obsahující tvrdé porno.

Podle návrhu části vládních poslanců by se mohla mládež od 15 do 18 let zdržovat v barech a na diskotékách v čase od 23.00 do 5.00 pouze v doprovodu rodičů.

Provozovatelé klubů a diskoték bijí na poplach. "Vždyť mladí lidé tvoří 90 procent naši klientely. Pokud by měli chodit na diskotéku s rodiči, to raději nebudou chodit vůbec," domnívá se majitel jedné z bratislavských diskoték.

"Skončí to tak, že se budeme setkávat raději v přírodě nebo ve volných bytech. Opravdu si neumím představit, jaká by to byla zábava pod dohledem rodičů," říká Eva ze Střední hotelové školy.

Anketa

Pomozte slovenským poslancům a zvolte nejnemravnější muzikanty:
James Brown
1,1 %
Rolling Stones
1,3 %
Black Sabbath
3,3 %
Sex Pistols
3 %
Freddie Mercury
1,3 %
Guns N Roses
1 %
Amy Winehouse
5,8 %
Jimi Hendrix
1 %
The Doors
1 %
Bob Marley
1,5 %
Snoop Dog
4,3 %
Eminem
12,7 %
Michael Jackson
62,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 7410 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám