Hlavní obsah

José González nadchnul svou kytarou a hlasem

Novinky, olk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé v České republice vystoupil v úterý večer švédský písničkář argentinských kořenů José González. Beznadějně vyprodanému Paláci Akropolis se nejdříve představil americký folkař Death Vessel a poté už patřil indie-folkový večer Gonzálesovi s dalšími dvěma hudebníky. Písničkář zahrál své nejslavnější skladby.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

José González v Praze

Článek

Před samotným švédským zpěvákem vystoupil nejprve jen s malým combem a kytarou indián Joel Thibodeau, který sám svým vysokým ženským hlasem reprezentoval skupinu Death Vessel, která běžně vystupuje v početnějším složením.

José González v Praze se svými doprovodnými hudebníkyfoto: Novinky/Ondřej Lazar Krynek

Charismatický José González odehrál nejprve tři skladby jen sám svým klidným hlasem s kytarou. Až poté si přizval další dva hudebníky a občasné doprovodné zpěváky, kteří ho po část vystoupení obohaceného i o jednoduchou projekci doprovázeli.

Skladby z posledních dvou alb, první celosvětově proslulo a druhé bylo vydáno minulý rok v září, zvládal až na malé zaškobrtnutí v začátku bravurně a bez velké podpory elektroniky.

José González v Prazefoto: Novinky/Ondřej Lazar Krynek

Výrazně aplaudující diváci se tak dočkali jeho nejslavnějších především rychlejších skladeb, které vystupovali z jeho ostatních nepříliš mezi sebou odlišných písní.

Krom Down The Line, Crosses, Teardrop, Killing For Love, How Low se ve druhém přídavku posluchači dočkali i předělávky sladké skladby Heartbeats, která proslula televizní reklamou s barevnými míčky.

Hodnocení: 90 % ( - 10% monotónost)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám