Hlavní obsah

Morcheeba v brněnském klubu Fléda a v pražské Lucerně

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská Morcheeba vystoupí s novou zpěvačkou 29. dubna v brněnském klubu Fléda, nikoliv v hale Vodova, jak bylo původně ohlášeno. Následující den se představí i v Praze v Lucerně.

Článek

Morcheeba, oscilující mezi trip-hopem, funkem a popem, se proslavila v devadesátých letech, kdy se bratři Paul a Ross Godfreyovi spojili se zpěvačkou Skye. Velký ohlas kritiků i veřejnosti si vysloužil debut Who Can You Trust.

Následovaly nahrávky Big Calm a Fragments Of Freedom, které Morcheebu posunuly blíže k popu, světovým hitem se stala hlavně skladba Rome Wasn't Built In A Day. Poslední deskou se Skye bylo Charango, pak už se charizmatická frontwoman vydala na sólovou dráhu a brzy přišla s docela podařenou sólovkou Mind How You Go.

Zbylé duo si našlo novou zpěvačku Daisy Martey a vydalo desku Antidote, letos přibyla novinka Dive Deep. Na koncertech v ČR chce skupina představit materiál z poslední desky i všechny zásadní skladby.

Poslední vstupenky na Morcheebu jsou ještě k dostání v obvyklých prodejních místech Ticketpro.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám