Hlavní obsah

Hana Maciuchová: Být herečkou nebyl můj sen

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hana Maciuchová ve středu odpovídala na otázky čtenářů v ONLINE-CHATU Novinek. Mimo jiné uvedla, že herecká profese jí mnoho dala, ale být herečkou nebyl její sen.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Hana Maciuchová na on-line chatu

Článek

Hana Maciuchová původně uvažovala o studiu angličtiny i medicíny, ale herectví zvítězilo. "Profese mi darovala mnoho intenzivních osobních kontaktů s váženými lidmi. Díky jí jsem poznala své možnosti i nedostatky a jestli mi něco bere, tak to zatím nevím," popsala své pocity.

Nikdy prý neměla konkrétní herecký vzor, i když měla ráda třeba Danu Medřickou. "Velmi brzy jsem zjistila, že v herectví se nedá opisovat," uvedla Maciuchová, která se také zdráhá odpovídat na otázky typu "S kým se vám nejlépe hrálo?", protože potkala "spoustu výsostných kolegů mnoha generací".

Vzpomněla i na natáčení kontroverzního seriálu Major Zeman, kterého se zúčastnila na Kubě. "Vzpomínky mám živé. Pracovali jsme velmi intenzivně, profesionálně jako vždy s panem režisérem Sequensem," uvedla stručně.

Mnoho dotazů přišlo na téma Anče a Krkonošské pohádky. "Anče nebyla jedna z mých prvních rolí," podotkla na úvod Maciuchová a dodala, že na večerníček dodnes ráda vzpomíná: "Nemohu nevzpomenout na Zdeňka Řehoře a Ilínka Prachaře. Jarouška Satoranského potkávám a pana Peterku zdravím. S paní režisérkou Věrou Jordánovou, která režírovala Krkonošské pohádky, jsme předtím v televizi natočily několik pohádek."

Některé čtenáře překvapilo, že herečka jejího formátu účinkuje v nekonečném seriálu televize Nova Ulice. Maciuchová to ale nepovažuje za bezcennou práci a odpověděla takto: "Mýdlová opera Ulice je seriál svého žánru, ale bubliny má plné obsahu, aspoň si myslím."

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám