Hlavní obsah

Televize mi ukradla příběh, tvrdí motorkář, který strážil Rolling Stones

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sonny Barger, vůdce bandy obávaných "pekelných andělů", kteří nechvalně prosluli už v šedesátých letech, kdy na koncertě Rolling Stones zmlátili několik fanoušků a jednoho ubodali k smrti, žaluje televizi HBO. Ta údajně natáčí jeho životní příběh, který i sám sepsal, ale nehodlá mu nic zaplatit, uvedla BBC.

Foto: Profimedia.cz

Motorkář vedl partu, která v roce 1969 změnila koncert Rolling Stones v krvavou bitku (Ilustrační foto).

Článek

Sonny Barger stál v čele motorkářů, kteří měli dělat ochranku na nešťastném koncertě v roce 1969. Ten se zvrhnul v chaos, když motorkáři začali bít ostatní návštěvníky tágy na kulečník a jednoho člověka zavraždili.

Barger zvaný "chief" říká, že televizní drama "1%" příliš připomíná jeho životní příběh. Původně ho sepsal a prodal společnosti 20th Century Fox, kde měl vzniknout film. Fox si pak najal scénáristu Michaela Tolkina, který psal např. i pro Roberta Altmana, a od té chvíle začíná být otázka autorství poněkud nepřehledná.

Barger tvrdí, že s ním společně pracovali na sérii příběhů o fiktivním motorkářském klubu, kterou pak poskytli televizi HBO. Ta chtěla, aby je Tolkin zpracoval do definitivní podoby a odmítla uznat Bargerovo autorství. Nabídli mu místo konzultanta, ale to odmítl, nakonec nedostal ani malou roli v připravovaném seriálu.

Motorkáře navíc popouzí, že "chief" (jméno hlavní postavy) je jeho všeobecně známá přezdívka a příběh se odehrává v Carefree v Arizoně, což je místo, vedle kterého skutečně bydlí.

Televize reagovala podle listu Hollywood Reporter tak, že postavu "chief" přejmenovala na "cap" a místo děje se změnilo z Carefree na Apache Junction, taktéž v Arizoně.

Reklama

Výběr článků

Načítám