Hlavní obsah

Reggae Ethnic Session v červnu u České Lípy

Novinky, Stanislav Dvořák

Ve dnech 27. až 29. června proběhne v Žizníkově u České Lípy devátý ročník největšího tuzemského festivalu zaměřeného na reggae a ska s přesahem do dalších oblastí world music. Kromě evropských skupin dorazí z Jamajky Jah Mason & Lutan Fyah a z Martiniku Big Famili.

Článek

Jamajské hvězdy Jah Mason & Lutan Fyah přijedou v rámci evropského turné poprvé do ČR v sobotu 28. června a vystoupením dua Big Famili celý festival v neděli vyvrcholí.

Z mnoha dalších účinkujících dorazí Polemic, EastWestRockers, Feher Fekete Kerek či domácí jazzující ska Prague Ska Conspiracy a Švihadlo. Současné reggae s notnou příměsí dancehallu představí především Mr. Cocoman & Solid Vybez, Zion Squad či hiphopovější Afrodisiak s americkým MC Turnerem u mikrofonu a spousta dalších.

DJové budou vystupovat na dvou soundsystémových scénách. "Na té reggae-dancehallové se kromě českých DJs objeví například Rock Stone z Německa, francouzský Damalistik, Raggamuffin Whiteman z Belgie nebo průkopníci dancehallu ze sousedství - Ghetto Youths z Trenčína.

Třetí scénu dubových soundsystémů ovládne nejstarší sound ze známé londýnské afro-karibské čtvrti Brixton R.D.K. HI-FI za mohutné podpory United Forces of Dub a Roots`n`Future z Prahy," uvedl za organizátory Lukáš Kolíbal.

Vstupenky jsou k dostání v obvyklých předprodejích TicketPro, TicketPortal a TicketStream. Cena lístků zůstává stejná jako loni, v předprodejích jsou za 490,- Kč, na místě pak 590,- Kč na celé tři dny festivalu. Do 30.dubna lze koupit vstupenky za 390,- Kč.

Další informace najdete na internetových stránkách www.reggaefestival.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám