Hlavní obsah

Dan Bárta představí novou desku naživo

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dan Bárta a Illustratosphere přicházejí s třetím studiovým albem, které chtějí představit naživo 24. a 25. dubna v pražském Paláci Akropolis. Deska byla nahrána v roce 2007 v Polsku.

Článek

"Novinka bude obsahovat 14 nových skladeb, na kterých se autorsky podíleli Filip Jelínek, Dan Bárta a Robert Balzar. Autorem textů je Dan Bárta, který si v několika případech přizval ke spolupráci Alexe Limburga a Tim Gillman-Ševčíka," sdělila Zdena Selingerová z vydavatelství Sony BMG.

„Jestliže se nedostaví žádný nápad, kterému nebude možné odolat, bude se deska jmenovat Animage, jakkoliv je ten název takhle sám o sobě trochu nicneříkající, ale počkejte a uvidíte..,“ dodává Bárta.

Nahrávání probíhalo od října 2007 v polském Zbygniev Preissner studiu. "Robert Balzar natáčel se svým triem desku ve Varšavě se zvukařem Tadeuzsem Mieckowským a přišel s tím, že má dojem, že je to náš člověk. Tak jsme se rozhodli, že to zkusíme a prověříme.

Navíc je ve studiu v Nepolomicích místnost zvlášť pro bicí, která dobře zní. A místnost zvlášť pro piáno i s piánem, která dobře zní a navíc jsou propojené kamerovým systémem s režií, ve které to dobře zní...,“ vysvětluje Bárta.

TURNÉ DANA BÁRTY

24.4. - Praha Palac Akropolis

25.4. - Praha Palac Akropolis

30.4.- Cheb, Ronak

7.5. - Humpolec, Majáles

10.5. - Praha - Motolice (beneficni koncert)

16.5. - Karlovy Vary - Lidovy dum

17.5. - Černošice - Jazz Fest

21.5. - Hradec Králové - Aldis

22.5. - Plzen - KD

23.5. - Jablonec - Eurocentrum

27.5. - Tábor - Divadlo Oskara Nedbala

28.5. - České Budějovice - Bazilika

7.6. - Třebíč - festival Zámostí

13.6. - Havířov - Festival

27.6. - Polná - MKS

Dan Bárta pracoval s kapelou Illustratosphere ve studiu poprvé v roce 2000. Vydali spolu zatím dvě alba. Kromě toho nadále působí i ve funkové formaci J.A.R., kam vstoupil poté, co si v devadesátých letech minulého století získal renomé jako rocker ve skupině Alice.

Reklama

Výběr článků

Načítám