Hlavní obsah

Ječíme a riffujeme s Muse naživo

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britští Muse bývají považování za alternativnější rockovou kapelu, i když po poslední desce Black Holes And Revelations se mezi fanoušky objevili reptalové, kteří by jí nejraději hodili do škatulky "komerce". Zvuk živáku Haarp má ovšem do komerce hodně daleko.

Článek

Muse vznikli v devadesátých letech inspirováni kapelami jako The Smashing Pumpkins, Sonic Youth, Primus či Nirvana, a tak není divu, že naživo spustí pořádný rachot, jak napovídá i tato live deska, vycházející společně s DVD.

Riffy se valí, kapky psychedelie v sólech milovníky tvrdé muziky ještě více vybičují a atmosféru dobrého koncertu lze i z pouhého CD jasně vytušit, i když to vnímáte tak trochu "nasucho", zprostředkovaně.

Frontman Muse rozhodně baví svým vypjatým rockovým ječákem, který jakoby sem připlul odněkud z hlubin 70. let, kde se snažil překřičet Iana Gillana z Deep Purple (dnes by se mu to asi podařilo, tenkrát ne). Pokud vám právě tyto prvky ze staré školy, kde vyučovaly Uriah Heep, Nazareth a Párplové připadají mimo, pak si Muse nevychutnáte.

Haarp je zkrátka rockový živák, který nahrála kapela ve výborné formě, a nezbývá než dodat, že je to hodně nahlas.

Muse: Haarp, Warner 2008

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám