Hlavní obsah

Matěj Ruppert: líbí se mi Jiří Zonyga, v Landovi se nevyznám

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na otázky čtenářů Novinek ve středu odpovídal frontman skupiny Monkey Business Matěj Ruppert, který právě získal titul "zpěvák roku" od české Akademie populární hudby. Mimo jiné uvedl, že občas sleduje soutěž X Factor a nejvíc se mu líbí řidič kamiónů Jiří Zonyga.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Frontman skupiny Monkey Business Matěj Ruppert na chatu se čtenáři Novinek.cz

Článek

"Byla hudba vždy tím, co jsi chtěl dělat?" zněl jeden z prvních dotazů čtenářů. "Dost dlouhou dobu, zhruba od tří do čtrnácti let jsem chtěl být počítačovým programátorem. Pak ale zvítězila zahálka, lelkování a chuť k pivu," odepsal Ruppert.

Jak dále uvedl, "profesionálně" začal zpívat již v sedmi letech ve folklórním souboru Rosenka. Člen skupiny Gipsy.cz Vojta Lavička byl tehdy primáš tamější cimbálovky.

Jak dále uvedl, "profesionálně" začal zpívat již v sedmi letech ve folklórním souboru Rosenka. Člen skupiny Gipsy.cz Vojta Lavička byl tehdy primáš tamější cimbálovky. 

Momentálně Ruppertovi naprosto vyhovuje styl Monkey Business a o žádných změnách neuvažuje. Připouští, že skupina hraje čím dál tím více pop než funk, ale nevidí to jako negativum. "Mě to škoda nepříjde, protože mám pořád pocit že je v tom velká energie a zábava a na slovu POP nevidím nic špatného," uvedl.

Jako posluchač se prý moc těší na koncert Prince, chtěl by vidět také Bobbyho McFerrina a Police, kteří by měli hrát tento rok v Německu.

Několik dotazů směřovalo i ke kontroverzní osobě Daniela Landy. "V Danovi Landovi se stále nemůžu vyznat..." uvažoval Ruppert, "myslím, že si zahrává s velmi nebezpečnými tendencemi, které má každý z nás uvnitř a které je lepší mít pod zámkem."

Reklama

Výběr článků

Načítám