Hlavní obsah

Radiožurnál změní některé pořady

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stanice Českého rozhlasu Radiožurnál připravuje dílčí změny, které by měly posílit zpravodajsko-publicistický charakter stanice. Změny se uskuteční pravděpodobně od září.

Článek

„V žádném případě nejde o návrat před Tachecí, je to naopak rozvíjení jejího konceptu, žádné boření,“ řekl v pondělí Právu mluvčí Českého rozhlasu René Zaoral. Začátkem února odvolaná ředitelka Radiožurnálu Barbora Tachecí, která se bezprostředně poté zhroutila a byla odvezena do psychiatrické léčebny, je nadále ve stavu nemocných. „Nemáme o ní bližší informace, jenom z fotky v tisku, že byla viděna na Febiofestu,“ dodal Zaoral. Ředitelem stanice je nyní její šéfredaktor Alexandr Pícha.

„Jediná změna, která se uskutečnila je ta, že moderátora Milana Bílka ze Stylu nahradil Jiří Chum, který moderuje zprávy na Primě,“ informoval Zaoral. Uvedl, že se připravuje obdobný pořad jako byl zrušený Motožurnál, uvažuje se o proměně Zápisníku zahraničních zpravodajů. „Komentátoři se nepřesouvají na ráno, zůstávají součástí podvečerního Radiožurnálu,“ poznamenal mluvčí.

„Od září hodláme ještě zavést vlastní agendu do dopoledního Radiožurnálu, a také upravit zvukovou grafiku. To je ze změn vše,“ řekl Zaoral. Stanice bude mít nového ředitele. „Generální ředitel Václav Kasík sdělil, že má typ na šéfa Radiožurnálu, je to člověk z prostředí Českého rozhlasu, ale jeho jméno oznámí až po projednání s Radou Českého rozhlasu,“ uzavřel mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám