Hlavní obsah

X Factor jde nahoru, Janda jde do punku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úvodem článku si položme palčivou otázku: může český publicista pochválit Novu, aniž by se tím v novinářských kruzích zcela znemožnil? Doufejme, že ano. Tváří v tvář faktu, že novácká soutěž X Factor se dlouho před svým finále dostala na mnohem vyšší úroveň, než se kdy podařilo slavné Superstar, mu nic jiného nezbývá, pokud nechce lhát.

Článek

Nezaujatý pozorovatel musí po nedělním pokračování X Factoru uznat, že už úvodní výkon Martiny Pártlové by finalisty Superstar postavil do role druhořadých statistů. Dokonce i Ondřej Soukup se překonal a uznal, že ho tentokrát dostala, v přímém přenosu pak barmance z Českých Budějovic málem vyznával lásku. Dost dobře zazpívala melodii z filmu Tenkrát na západě i Pavlína Duriačová, i když uznejme, že "Špinarka" to fakt nebyla.

Skvěle podala píseň z West Side Story i Kamila "koťátko" Nývltová, o kterou se prý po skončení soutěže poperou naše muzikálová divadla. Osobně bych jí spíše doporučil, ať se na domácí nemastnou neslanou pidiscénu vykašle, naučí se anglicky a vyjede na zkušenou někam do Londýna nebo New Yorku, kde se dělají opravdové muzikály.

K highlights večera patřil i Jiří Zonyga, majitel obrovského hlasu a velmi emotivní Moravák, který si dokonce vzal do televize svojí maminku. Myslím, že ta úžasná paní se šátkem jako vystřižená ze seriálu Slovácko sa nesúdí musela odrovnat řadu Pražáků už cestou přes hlavní město, pokud jela v MHD.

Známka punku

Ondřej Ruml minule předvedl úžasného Stevieho Wondera, a teď byl snad ještě lepší. Rozum zůstává stát nad tím, jak je možné, že tak profesionální a invenční zpěvák už dávno není známý. V X Factoru téměř všichni zpívají dobře (až na All X a Divoký kočky, které vypadly), ale Ruml dokáže "sprostý pop" pozvednout do téměř jazzové dimenze a ještě se přitom tváří jakoby nic.

Není divu, že Petru Jandovi z toho padá čelist a neví, co má říkat. Mimochodem, Janda velmi pobavil, když v podstatě jinými slovy zopakoval to, co jsme na Novinkách psali minulý týden, totiž že Ruml už zpívá tak dobře, že to možná diváci X Factoru ani nepochopí. Janda ovšem použil paušalizující pojem "novácký divák", což je zábavné vzhledem k tomu, že si nechá od Novy platit za účast v X Factoru a na obrazovce je pak takhle "sejme". Není tohle ta pověstná Známka punku?

Reklama

Výběr článků

Načítám