Hlavní obsah

Taková normální rodinka – jací budou noví Hanákovi?

V polovině dubna vtrhne do kin Taková normální rodinka – nová česká komedie, která se zrodila volně podle slavného televizního seriálu Fan Vavřincové, seriálu, který je považován za první český sitcom vůbec. Jaké jsou společné momenty a jaké zásadní rozdíly. A jací budou noví hrdinové. Napovědět vám může Film o filmu Taková normální rodinka, který je k vidění pouze na Novinkách!

Článek

Eva Holubová ve filmu Taková normální rodinka

Televizní veselohra Taková normální rodinka byla v roce 1968 původně natočena   jako samostatný příběh. Díky diváckému úspěchu napsala Fan Vavřincová sedm dalších pokračování a vznikl tak jeden z nejoblíbenějších českých seriálů. Stejnojmenný celovečerní film, jehož scénář napsal na motivy knihy Fan Vavřincové Patrik Hartl, transponuje divákům již známé postavy do současnosti, ale zároveň nabízí nový filmový příběh a nové komické situace.

„Nesnažil jsem se o klasickou filmovou adaptaci původního seriálu. Pokusil jsem se tvořivě navázat na půvabnou atmosféru předlohy a napsal jsem pro její postavy nový příběh a situace tak, aby vznikla svébytná filmová komedie, která nabídne nový divácký zážitek jak lidem, kteří seriál viděli a mají ho rádi, tak i těm mladším, kteří ho zatím neznali,“ říká scenárista a režisér Patrik Hartl.

Jiří Mádl 

Rodinu Hanákových tvoří několik generací lidí, o nichž byste řekli, že spolu nemohou vydržet ani pár okamžiků. Oni ale nejenže spolu žijí v jedné půvabné hájence, ale žijí spolu ve vzájemné shodě, lásce a přívětivém hašteření. Praštěnou rodinku tvoří babička – milovnice detektivek, maminka – trpělivá ochránkyně rodinné pohody, tatínek – milovník fauny všeho druhu, dcera Pavla – nadšená pro tai či s mužem Petrem, nadšeným pro jídlo a noviny všeho druhu.

Projde ženich nástrahami? 

Mladší dcera Káča se hodlá právě představit rodině svého milého Zdeňka,s nímž je po krátké známosti v jiném stavu. Rodinka si však hodlá budoucího ženicha řádně prověřit. Projde Zdeněk všemi nástrahami až k svatbě?

Marián Labuda

Natáčení probíhalo vloni v srpnu a září v půvabném venkovském prostředí nedaleko Mladé Boleslavi. Za městečkem Dolní Bousov našli filmaři na mýtině stylovou hájenku, která posloužila jako domov novodobým Hanákovým. Patrik Hartl se totiž rozhodl přesídlit původně pražskou rodinu na venkov, což mu umožnilo opustit uzavřené vnitřní prostory a využít mnohem více exteriérových scén.

Herci i štáb zde vytvořili skutečnou filmovou rodinu, která převzala „hanákovský“ model vzájemné soudržnosti. Filmový architekt Milan Býček hájenku přestavěl a zařídil pro potřeby filmu, a když se odstěhovaly včelí roje, které měl majitel umístěny v úlech na zahradě, mohlo se začít natáčet.

Jaromír Dulava a Eva Holubová 

„My jsme byli taky taková rodinka, ale spíš taková děsivá rodinka. Atmosféra během celého natáčení byla silná a nebyla to jen práce, byl to kus života. Měli jsme tam jak zvířata, tak děti a nejenom ty, které tam hrály. V podstatě každý tam měl nějaké svého člena rodiny. A protože já jsem z vlastních neměla nikoho, tak jsem si je adoptovala všechny,“ říká Eva Holubová, představitelka maminky.

V další rolích Takové normální rodinky uvidíme Jaromíra Dulavu jako tatínka, Lilian Malkinu jako babičku,  Pavlu a Petra hrají Vanda Hybnerová a Luboš Kostelný a nejmladší pár – Kateřinu a Zdeňka  Monika Zoubková a Jirka Mádl. Oproti seriálu přibyly dvě postavy – Zdeněk má ve filmu maminku, kterou hraje Ivana Chýlková a rodinným přítelem je zde pan Poštolka v podání Mariána Labudy. Premiéra komedie Taková normální rodinka je 17. dubna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám