Hlavní obsah

Potvrzeno: Bob Dylan 9. června v Ostravě

Novinky, Stanislav Dvořák

Legendární Bob Dylan vystoupí 9. června v ostravské ČEZ Areně. Bude to vůbec první český koncert tohoto písničkáře a básníka mimo Prahu.

Článek

„V rámci trasy plánového evropského turné Boba Dylana se Ostrava jevila jako nejlepší město. My jsme tuto nabídku s nadšením přijali i proto, že půjde o vůbec první koncert v této části České republiky,“ objasňuje volbu místa Borek Jiřík, zástupce promotérské agentury Charm Music.

Na internetových stránkách brněnské Haly Rondo se už před měsícem objevila krátká tisková zpráva o koncertu Boba Dylana, ale pak se ukázalo, že byla poněkud unáhlená. Nyní už je jasné, že Dylan nepřijede do Brna, ale do Ostravy.  

Hity, které zlidověly

Bob Dylan alias Robert Allen Zimmerman je jednou z nejuznávanějších osobností v historii pop music a ikonou šedesátých let. Většina hudebních publicistů mu přiznává mimořádný význam v oblasti folku a rocku, i když ne všichni jsou takovými nadšenci jako redaktoři magazínu RollingStone, který uvedl, že hned dvě z deseti nejlepších desek na světě natočil Dylan.    

Jisté je, že Dylan patří k nezapomenutelným postavám 20. století a téměř každý člověk v západním světě zná minimálně hity Knockin´ On Heaven´s Door, Like a Rolling Stone, The Times They Are a-Changin a Blowin´ in the Wind.

Dylan prodal desítky miliónů desek a ve svém pokročilém věku stále vyprodává stadióny. Na ostravském koncertě, který je součástí evropského turné, pravděpodobně představí i poslední album Modern Times z roku 2006, jehož se prodalo přes 2,5 miliónu kopií. Hned první týden po uvedení na trh v USA se vyhouplo na první místo v žebříčku Billboard Top 200. 

V České republice vystupoval Bob Dylan několikrát, vždy však pouze v Praze. Poslední koncert v roce 2005 se odehrál v Sazka Areně. Vstupenky na ostravský koncert budou od 3. dubna v síti Ticketpro. 

Reklama

Výběr článků

Načítám