Hlavní obsah

Burian pokřtí album Muži jsou křehcí

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Za účasti hostů pokřtí v neděli na koncertu v pražském divadle Archa Jan Burian svoje nové album Muži jsou křehcí. Na pódiu se objeví nejen doprovodná skupina Křehcí muži, v níž hraje jeho syn Gregory Finn, ale také hosté včetně Lenky Dusilové, Petra Váši, Xaviera Baumaxy, Ondřeje Ježka a Márdího.

Článek

Album Muži jsou křehcí ukazuje, jak se Jan Burian snaží vymanit z písničkářského klišé. Opustil typické pojetí, kdy se doprovázel jen na piano, a dal přednost modernímu doprovodu s elektronikou a rockovými názvuky.

Z tohoto ohledu je album velkým posunem i proti předchozí monotematické Dívčí válce. I na ní se Burian věnoval otázce pohlaví, tehdy toho křehčího, a každou píseň mu interpretovala jiná zpěvačka, ovšem doprovod byl ještě celkem tradiční.

S elektrickým doprovodem sice experimentoval Burian už dříve, ale nikdy se neobklopil mladými muzikanty, kteří ho mají zažitý.

Album také potvrzuje, jakou velkou pozornost věnuje Burian genderové otázce, což mohli zaznamenat i diváci České televize, která uvádí pořad Burianův den žen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám