Hlavní obsah

Pojďte zpívat na pódium, zve české fanoušky Bobby McFerrin

Novinky, Stanislav Dvořák

Na dlouho očekávaném pražském koncertě nadžánrového hudebního vizionáře Bobbyho McFerrina se může na pódium vtěsnat až sto lidí. Hudebník, který je znám svým bořením hranic mezi hledištěm a pódiem souhlasil s tím, aby se začaly prodávat speciální pódiové vstupenky pro zpěvuchtivé návštěvníky. McFerrin vystoupí v Kongresovém centru 15. května.

Článek

"Speciální vstupenky na pódium jsme se rozhodli dát do prodeje jednak kvůli enormnímu zájmu publika, jednak po domluvě s managementem tohoto výjimečného muzikanta. McFerrin uvítá od těchto posluchačů během vystoupení aktivní spolupráci. Ostatně synergií s publikem je hudebník proslulý,“ říká Dana Syrová, manažerka projektu Strings of O2, v rámci něhož se pražský koncert uskuteční.

V těchto dnech organizátoři rovněž upřesňují s managementem zvláštní hosty, kteří se s McFerrinem představí publiku v zaplněném Kongresovém centru. Konkrétní jména budou zveřejněna v druhém dubnovém týdnu.

Pokud se už McFerrina nemůžete dočkat, můžete si zkrátit čekání v kině Světozor, kde se bude 7. dubna promítat dokumentární film Beyond Words – The Bravo Profile.

"Snímek režiséra a producenta Roberta Yuhase z roku 2003 představuje rozmanité umělecké polohy Bobby McFerrina a nahlédne i do jeho soukromí. Osobnost tohoto okouzlujícího amerického skladatele, dirigenta a především zpěváka dokreslují rozhovory s jeho hudebními kolegy, např. Herbie Hancockem či Chickem Coreou," dodala za organizátory Silvie Marková.

Jazz, pop, klasika...

Bobby McFerrin je unikátní zpěvák, multiinstrumentalista a dirigent, ale hlavně úžasný showman. Zážitek z jeho koncertů mohou cédéčka jen těžko nahradit. Má spadeno na jazz, world music i klasiku a přitom dokáže vymyslet i geniálně prostý a nadčasový popový hit (Don't Worry Be Happy). Za svou dlouhou kariéru posbíral deset cen Grammy a prodal milióny desek.

Předprodej vstupenek na koncert Bobbyho McFerrina probíhá v síti Ticketpro. Kolekce 100 lístků na scénu v cenách 1 400 a 1 800 Kč byla uvolněna do prodeje v pátek.

A na závěr malý bonus: jednoduchou zábavnou online hru, ve které se můžete vžít do role muzikanta či hudebního producenta, najdete na stránce www.bobbyvpraze.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám