Hlavní obsah

TV tip: O Schmidtovi, Sexy Pistols i Den nezávislosti

Novinky, Stanislav Dvořák

O víkendu nabízejí české celoplošné televize popcornovou zábavu v podobě Dne nezávislosti a Sexy Pistols, ale také minimálně jeden slušný americký film, O Schmidtovi s Jackem Nicholsonem v hlavní roli.

Článek

O Schmidtovi

Jednoznačně nejlepší film, který o víkendu můžete vidět v televizi. Hloubková a značně nepříjemná cesta do duše amerického penzisty. Zoufalý typ v podání skvělého Jacka Nicholsona skončí v práci a zároveň mu umře manželka. Dcera se s ním jen hádá a navíc bydlí daleko, a hlavní postava se tak propadá do pocitu marnosti. Když ve svém karavanu křižuje Ameriku, musí si přiznat, že celý jeho život byl naprostý omyl a nikdo ho nemá rád.

Na nejdrsnější scénu, kdy Nicholson své pocity otevřeně vyklopí náhodné známé v autokempu, zaručeně nezapomenete ještě týden po shlédnutí tohoto zvláštního filmu, který nabízí 90% deprese, ale i 10% naděje.

(O Schmidtovi, ČT1, So 21:30)

Sexy Pistols

Westernová komedie Sexy Pistols je určena poněkud jinému publiku než O Schmidtovi. Poměrně nový film (2006) nás zavede na divoký západ, kde řádí dvě krásné pistolnice (Salma Hayek a Penelope Cruz). Jedna je dcerou bohatého mexického bankéře Dona Diega, druhá pochází z rodiny chudého mexického rolníka Pedra. Po počátečním nedorozumění se ale krasavice spojí v boji proti společnému nepříteli.

(Sexy Pistols, Nova, So 20:00)

Penelope Cruz ve filmu Sexy Pistols

Den nezávislosti

V posledních letech se v Česku šíří móda dívat se na strašně špatné filmy a smát se tomu, jak jsou špatné. Pokud takovéto zábavě holdujete, máte výbornou příležitost v pátek večer na Primě.

K Zemi se blíží velké množství obrovských objektů a hrozí jejich srážka s planetou. Jsou to nepřátelské mimozemské lodě... Povolejte námořní pěchotu! V nechtěné komedii Rolanda Emmericha si zahráli např. Bill Pullman, Mary McDonnellová, Jeff Goldblum a Will Smith.

(Den nezávislosti, Prima, Pá 21:15)

Den nezávislosti

Reklama

Výběr článků

Načítám