Hlavní obsah

Rozhlasovým hitem roku se stala Malá mořská víla

Právo, jaš

Písnička Malá mořská víla, kterou zpívá Aneta Langerová a napsala ji spolu s Michalem Hrůzou, se stala Hitem roku 2007. Rozhodlo o tom 10 000 rozhlasových posluchačů všech českých rádií. Sedmý ročník ankety, jejímž je Právo mediálním partnerem, byl vyhlášen ve čtvrtek.

Článek

Pořad Hit roku bude odvysílán na ČRo1 – Radiožurnálu v sobotu ve 20 h. Druhá skončila písnička Daniela Landy Touha a třetí příčka patří skladbě Zadarmo od skupiny Chinaski. Posluchači si rovněž vybrali Daniela Landu jako nejlepšího zpěváka, Anetu Langerovou jako zpěvačku, Chinaski jako skupinu a Michala Hrůzu jako nejlepšího autora loňského roku.

Langerová Právu prozradila, jak Malá mořská víla vznikla: „Byla to první skladba, kterou jsme na desku Dotyk s Michalem složili. Nejprve jsem vymyslela melodickou linku, na které je postavená. Michal tomu dal atmosféru a vymyslel refrén. Potom jsme to dali dohromady s kapelou a začal vznikat text. Já napsala něco o mořských řasách a Michal přišel s postavou malé mořské víly. Většina textu je jeho práce.“

Aneta Langerová vyhrála anketu Hit roku potřetí za sebou. V předcházejících dvou letech vždy s písničkou Voda živá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám