Hlavní obsah

Smashing Pumpkins žalují vydavatele

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Americká rocková kapela Smashing Pumpkins se rozhodla zažalovat nahrávací společnost Virgin Records za to, že údajně nelegálně využila jméno a hudbu skupiny k reklamním a propagačním účelům. Informovala o tom agentura AP.

Článek

Podle kapely byla poškozena dobrá pověst Smashing Pumpkins. Právní zástupci rockerů podali žalobu u vyššího soudu v Los Angeles v pondělí.

„Přes dvě dekády jsme tvrdě pracovali, abychom si vybudovali dostatečně dobrou pověst a zajistili si přízeň publika,“ prohlásili rockeři. Virgin prý nyní kapelu zneužila v propagaci Pepsi na internetových stránkách stejnojmenné firmy a adrese Amazon, a tím ohrozila její reputaci.

Společnost, která je vydavatelem skupiny přes 17 let, nemá podle právních zástupců skupiny povoleno využívat kapelu k reklamním kampaním na jiné produkty, než písně The Smashing Pumpkins. Kapela u soudu požaduje, aby jí firma odevzdala zisk z kampaně. Soudní příkaz má také do budoucna zamezit používání jména či písní kapely v podobných kampaních.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám