Hlavní obsah

Anketě o nepovedených deskách slavných vévodili Williams a Metallica

Novinky, Stanislav Dvořák

V uplynulém týdnu čtenáři Novinek hlasovali o tom, které desky nejlepších světových skupin a zpěváků považují za největší "průšvih". Zdrcujících čtyřicet procent hlasů obdržel Robbie Williams za Rudebox a ze skupin vítězí Metallica a deska St. Anger s deseti procenty.

Článek

Vítěznou desku Rudebox, kterou Williams hodil na trh v roce 2006, seriózní kritika rozcupovala na kousky. Zpěvák se na ní snažil spojit všechny možné styly, bohužel i ty, ve kterých se příliš neorientuje, a dopadlo to, jako když pejsek s kočičkou v pohádce pekli dort. Disko, elektro, funk i středoproudý popík semlel v produkt bez duše a vrcholem bylo zneužití skladeb od Manu Chao, které zbavil veškerého alternativního kouzla a sežvýkal je v brutální komerční karbanátek.

Také St. Anger si vysloužil nepěkné recenze, i když komerčnost této desce nikdo vyčítat nemůže. Spíše nedostatek melodií, kytarových sól nebo alespoň nějakého náznaku myšlenky.

Mezi další nejméně povedené opusy zařadili hlasující třeba Linkin Park a Minutes to Midnight, ABBu a Visitors, Red Hot Chili Peppers a Stadium Arcadium nebo Rammstein s albem Kein Engel.

TOP 10

1.Williams Robbie: Rudebox: 41%

2.Metallica: St. Anger: 10,2%

3.Linkin Park: Minutes to Midnight: 8.6%   

4.ABBA: Visitors: 5,8%

5.Rammstein: Kein Engel: 2.4%

6.Red Hot Chili Peppers: Stadium Arcadium: 1.9%

7.Guns N Roses: The Spaghetti Incident: 1.9%

8.U2: Pop: 1,7%   

9.Beatles: Let It Be: 1.6%

10.Queen: Hot Space: 1.5%

ANKETY NEVYJADŘUJÍ NÁZOR REDAKCE - každý může nominovat cokoliv, pokud to odpovídá žánru a napíše správně název - strategií Novinek je pokud možno nezasahovat a nic nezakazovat- Novinky doplňují seznam nominací, pokud tam chybí nějaké významné dílo- kultura není sport - víme, že žádné vítězství nemůže mít absolutní platnost, toto je jen anketa a jejím smyslem je vyvolat diskuzi...

Reklama

Výběr článků

Načítám