Hlavní obsah

Balady bez překvapení, ale také bez průšvihu

Novinky, Stanislav Dvořák

Jaké překvapení může přinést jedenáctá řadová deska kanadského pop-rockera Bryana Adamse? Že by trocha hip-hopu, nějaké house remixy nebo snad hostující Cypress Hill? Samozřejmě nic z toho. Adams natočil slušnou, převážně baladickou sbírku písniček. Nic víc, nic míň.

Článek

Adams nabízí opět především svůj prověřený chraplák, který se vám buď už předem líbí, nebo nelíbí, více nad tím nemá cenu koumat. Snad o něco více než dříve přidává sólové kytary, které jsou inspirovány táhlým zvukem blues a country a většinou velmi pěkně dokreslují jednoduché melodie.

Desku otvírá písnička I Thought I´ve Seen Everything, která je pojata jako hit do pop-rockových rádií a také jím patrně bude, má k tomu všechny předpoklady. Balada I Ain´t Loosing the Fight přináší osvěžení zvuku v podobě harmoniky a zmíněných kytarových sól.

Podobně znějí i další pomalé tracky Broken Wings a Something To Believe In. V závěru se pak dočkáme i obohacení smyčcovými nástroji v naléhavé akustické Walk On By.

Žádná z písní není vyloženě propadák, Adamsovi melancholie vždycky šla od ruky, není tu však ani žádný přelomový megahit typu Everything I Do (I Do It For You). Album příjemně uplyne a možná si ho ještě někdy za čas zopakujete. A možná taky ne.

Bryan Adams: 11, Universal 2008

Reklama

Výběr článků

Načítám