Hlavní obsah

Irglovou s Hansardem z čela hitparády sesadil Nohavicův Ikarus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové album písničkáře Jaromíra Nohavici nazvané Ikarus v minulém týdnu sesadilo z čela domácí hitparády nejprodávanějších desek na druhou příčku soundtrack k irskému filmu Once s písněmi Markéty Irglové a Ira Glena Hansarda. Deska, jejíž ústřední skladba Falling Slowly získala v únoru prestižní ocenění Oscar v kategorii nejlepší filmová píseň roku, žebříčku vévodila šest týdnů.

Článek

Česká sekce Mezinárodní federace fonografického průmyslu (IFPI) na svých internetových stránkách dále uvedla, že pětici nejprodávanějších alb na českém trhu doplnil nový remix skladeb Dary Rolins nazvaný D2 a desky Back To Black britské rebelky Amy Winehouseové a novinka Crossing Bridges Heleny Zeťové.

Z české tvorby se v první desítce dále umístila alba Ewy Farné, Lucie Vondráčkové a kapely Wanastowi Vjecy. Mezi dvaceti nejprodávanějšími tituly nechybí soundtrack s písněmi Daniela Landy k filmu Kvaska ani nahrávky autorského dua Zdeněk Svěrák - Jaroslav Uhlíř, kapely Kryštof a Karla Černocha.

Ze zahraničních interpretů si na českém trhu dále nejlépe vedli Rihanna a Lenny Kravitz. Dobře se prodávala i alba, jež natočili Michael Jackson, Leona Lewisová, Seal, Enrique Iglesias, výběr Taneční liga a soundtrack k filmu The Streets.

Nejprodávanější CD v Česku:

1. Jaromír Nohavica - Ikarus

2. Glen Hansard, Markéta Irglová - Once

3. Dara Rolins - D2

4. Amy Winehouseová - Back To Black

5. Helena Zeťová - Crossing Bridges

6. Ewa Farna - Ticho

7. Lucie Vondráčková - Pelmel 1993 - 2007

8. Wanastowi Vjecy - Best of 20 let

9. Rihanna - Good Girl Gone Bad

10. Lenny Kravitz - It Is Time For A Love Revolution

Oficiální žebříček 50 nejprodávanějších alb a výběrů populární hudby publikuje IFPI každý týden na základě hlášení prodejen pokrývajících téměř polovinu objemu prodeje zvukových nosičů v České republice.

Reklama

Související články

Žebříčky: Let´s Dance, Markéto

Novinka Let´s Dance 2 stanula za poslední týden na vrcholu žebříčku nejnavštěvovanějších filmů v českých kinech, odsunula tak Nejkrásnější hádanku na druhé...

Výběr článků

Načítám