Hlavní obsah

ČT pozastavila pořad Detektor

Česká televize se rozhodla pozastavit úterní pořad Detektor (ČT 1 od 22.10) o tajemstvích a záhadách. „O jeho dalším možném vývoji se v současné době diskutuje. Budeme diváky včas informovat buď o obnovení série nebo o přípravě pořadu podobného,“ informoval ve středu mluvčí televize Ladislav Šticha.

Foto: Česká televize, Právo

Diváci si stěžovali, že v pořadu se objevují bludy a pavědecké postupy.

Článek

I když to ČT výslovně neuvedla, je důvodem pozastavení mj. vysoké množství písemných a emailových stížností, které na tento pořad přišly Radě ČT s poukazem, že v pořadu se objevují bludy a pavědecké postupy.

„Chodí stížnosti na to, že je to pořad, který dává příliš prostoru záhadologům, nikoliv odborníkům,“ uvedl předseda Rady ČT Jiří Baumruk v rozhovoru pro pondělní Český rozhlas - Rádio Česko.

Detektor neměl ani nijak výjimečnou sledovanost. Poslední odvysílaný díl 18. 3. přilákal asi půl miliónu diváků, v minulých týdnech byl ale pod hranicí půl miliónu.

Kromě úterní večerní skladby pořadů mění ČT i odpolední program v průběhu celého týdne. Důvodem jsou podle televize výsledky průzkumu diváckého zájmu a spokojenosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám