Hlavní obsah

Slovenské vítězce Superstar zrušili smlouvu na album

– BRATISLAVA
Právo, Ivan Vilček

Hudební vydavatelství Sony BMG zrušilo smlouvu s vítězkou třetí série soutěže Slovensko hledá Superstar Vierkou Berkyovou (17). Vydání jejího debutového CD je tak ohroženo. Jak upozornil deník Nový čas, Berkyová nedodržovala domluvené nahrávací termíny.

Článek

První album Berkyové mělo vyjít letos v dubnu. Šéfka slovenské pobočky Sony BMG Lenka Slaná potvrdila, že s rodiči Berkyové se dohodli na rozvázání smlouvy. "K rozvázání smlouvy jsme přistoupili na základě vzájemné dohody s rodiči, kteří jsou zákonnými zástupci zpěvačky," uvedla Slaná.

"Nemohla jsem se věnovat jen nahrávání alba, protože jsem měla hodně různých akcí a navíc jsem mezitím i onemocněla," tvrdí zpěvačka. Její otec Eduard Berky je přesvědčený, že album bude dokončeno. "Album určitě bude, jen je potřeba trochu více času," uvedl.

Berkyová žije s rodinou v Plzni. Neúspěšně se pokusila prosadit také v české Superstar. Na Slovensku se dostala až do finále, kde zvítězila, když získala téměř 350 tisíc hlasů. Podle pravidel soutěže by měl vítěz vydat vlastní album do tří měsíců od ukončení soutěže. Poprvé v krátké historii soutěže o slovenskou Superstar tak hrozí, že vítěz nevydá sólové album. Dva vítězové předchozích ročníků soutěže Slovensko hledá Superstar Katarína Koščová a Peter Cmorik alba vydali.

Reklama

Výběr článků

Načítám