Hlavní obsah

Nick Cave už pracuje na dalším filmu

Novinky, Stanislav Dvořák

Australan Nick Cave je téměř renesanční bytostí. Někdy vydá CD, jindy knihu, pak zase píše scénáře a točí filmy nebo v nich hraje. Po slušných recenzích na western Proposition se rozhodl pokračovat ve filmovém světě.

Článek

V přestávkách mezi koncerty jeho kapely píše Cave scénář pro další, zatím nepojmenovaný film. Opět ho natočí s režisérem Johnem Hillcoatem, se kterým už spolupracoval na depresívním westernu Proposition. Se skupinou The Bad Seeds pak Cave obstará i soundtrack.

K zápletce toho autor zatím mnoho neprozradil. "Prostě dostanete malý nápad a ten potom roste, to se právě teď děje," poznamenal Cave, který zatím neví, kdy a kde se bude film točit. Navíc podle serveru NME plánuje i další román.

Cave se nejvíce proslavil na přelomu osmdesátých a devadesátých letech svými baladami. Zaujal melancholickým zpěvem inspirovaným anglosaským folklórem, rockem i blues. Nedávno vydal se skupinou The Bad Seeds další studiové album nazvané Dig Lazarus Dig!!! a 24. května má vystoupit v pražské Sazka Aréně. Více na www.nickcaveandthebadseeds.com

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám