Hlavní obsah

Do Prahy se vrací slavný bluesman John Mayall

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jméno Johna Mayalla nemohlo v uplynulých čtyřiceti letech uniknout nikomu, kdo má alespoň trochu zájem o blues a rock. Legenda se po roce vrací do Prahy a 14. července vystoupí v Retro Music Hall.

Článek

Mayall u nás hrál naposledy loni v červenci. V hale Na Folimance představil poslední album „In the Palace of the King“ a sklidil nadšené reakce českých fandů i hudebních serverů.

Bývalý kolega Erika Claptona či Micka Fleetwooda z Fleetwood Mac se narodil v roce 1933 nedaleko anglického Manchesteru. Od svých třinácti let se sám učil hrát na klavír, kytaru a harmoniku. V 60. letech se stal profesionálním hudebníkem a začal vystupovat se skupinou Bluesbreakers. Prožil krátkou ale velmi slavnou éru spolupráce s Erikem Claptonem, který posléze odešel i s basákem Jackem Brucem a založili další "superskupinu" Cream.

Mayall pak hrál s mnoha dalšími vynikajícími muzikanty - Peterem Greenem či Mickem Fleetwoodem a kromě Bluesbreakers spolupracoval i s legendárními americkými bluesmany, jako byli John Lee Hooker, T-Bone Walker, Billy Preston, Otis Rush nebo Sonny Boy Williamson. Za svou dlouhou kariéru vydal přes padesát desek.

V Praze vystoupí s kapelou The Bluesbreakers ve složení Buddy Whittington – kytara, Joe Yuele – bubny a Hank van Sickle – baskytara. Všechny vstupenky jsou na stání, jejich cena je 770,- Kč včetně poplatků. Předprodej probíhá v síti Ticketpro a Ticketstream.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám