Hlavní obsah

TV tip: Hellboy, Showtime i Smrtonosná zbraň 2

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve víkendovém TV tipu tentokrát upozorňujeme na několik úspěšných amerických oddechovek. Je to komiksový Hellboy a slavné komedie Smrtonosná zbraň 2 a Showtime.

Článek

Hellboy

Obrovské monstrum, nadpozemské síly, brány do jiných dimenzí, hrozí konec světa a tak dále... všichni to přece známe. Hellboye, další filmovou adaptaci komiksu pro příznivce nenáročné zábavy, natočil v roce 2004 režisér Guillermo del Toro. České diváky jistě pobaví, že postavu Rasputina, který se vrátí ze záhrobí, hraje vskutku děsivě obludný "záhrobník" Karel Roden.

(Hellboy, Nova, So 20.00)

Smrtosnosná zbraň 2

Jedna z největších klasik akčně-komediálního žánru. Diváci na celém světě si po prvním dílu Smrtonosné zbraně tak zamilovali šarmantního, ale nebezpečného neurotika Riggse a postaršího seriózního černošského policistu Murtaugha, že si vyžádali pokračování.

V druhém díle z roku 1989 bojuje neuvěřitelně sehraná dvojka Mel Gibson - Danny Glover proti padouchům, kteří se ohánějí diplomatickým pasem. Kdyby ale znali šíleného Riggse, muselo by jim dojít, že ho žádné předpisy nezajímají a k tomu, aby začal rozdávat rány a střílet, mu stačí málo...

(Smrtonosná zbraň 2, Nova, So 00.05)

Showtime

Film Showtime je trochu jako "Smrtonosná zbraň obráceně". Opět zde máme dva americké poldy, ale úlohu "toho srandovního", který neustále vytáčí svého partnera, tentokrát hraje černošský herec Eddie Murphy, zatímco staršího suchara ztělesnil legendární Robert De Niro.

Showtime je nenáročná, ale ne úplně hloupá komedie, založená na špičkování ústřední dvojice i Murphyho grimasách. Kromě řady gagů nabízí i pohled na to, co s naší společností dělá televize a fenomén reality-show.

(Showtime, Prima, Pá 21.15)

Anketa

Nejraději se o víkendu podívám na:
Hellboy
62 %
Smrtonosná zbraň 2
25,9 %
Showtime
12,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1448 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám