Hlavní obsah

Shayne Ward v zajetí průměrnosti

Novinky, Stanislav Dvořák

Britský mladík Shayne Ward z Claytonu poblíž Manchesteru vystupoval ještě donedávna na svatbách a po hospodách s amatérskou kapelkou nazvanou Destiny. Pak se přihlásil do soutěže X Factor, velmi těsně vyhrál, a jeho první sólové CD se díky tomu dočkalo celosvětové distribuce.

Článek

Těžko říct, proč v pořadu X Factor vyhrál právě Shayne Ward, snad z něj v britské televizi opravdu vyzařoval nějaký ten "Faktor X", na desku Breathless se ale každopádně nepřenesl.

Aby nedošlo k omylu, Ward umí zpívat. Jeho hlas neselhává ani ve vyšších polohách, jenže je bohužel také nesmírně nudný, postrádá duši. Většinu výplně, nebo chcete-li "vaty" na tomto CD tvoří sterilní balady s monotónním naprogramovaným rytmem, jaké slýcháváme od rána do večera na MTV.

Rychlejší písničky jako Tangled Up a Stand By Your Side jsou vzácnými momenty, kdy posluchač neusíná, vzdáleně totiž připomínají George Michaela, který však pro Warda zůstává nedostižným idolem.

Tuhle desku opravdu není třeba znát. Přináší jen přešlechtěný computerový pop (ani náhodou nejde o R'n'B) oživený dobrým, ne však výjimečným zpěvem. Texty plné romantických klišé ani nemá cenu rozebírat.

 Shayne Ward: Breathless, Sony BMG 2008

Reklama

Výběr článků

Načítám