Hlavní obsah

SPERM festival po tři dny rozhýří Prahu

Novinky, olk

Od čtvrtka do soboty proběhne třetí ročník festivalu SPERM, který opět do hlavního města přinese přehlídku současného umění, vizuální kultury, a především několik hvězd alternativní elektronické hudby. Návštěvníci se do prostoru Abaton a La Fabrika budou moci těšit na Modeselektor, Pfadfinderei, Joakim, Deadbeat, Franka Bretschneidera nebo nový domácí projekt Ghostmother.

Článek

Třetí ročník festivalu přinese divákům stejně jako minulá léta desítky hudebních a audiovizuálních vystoupení, která budou obohacena o workshopy, přednášky a projekce.

První dva dny se budou odehrávat v holešovickém Divadle La Fabrika, kde budete mít ve čtvrtek v odpoledních hodinách možnost účastnit se čtyř workshopů či poslechových částí na téma grafika a 8-bitová scéna.

Po oba dva dny pak bude ve večerních hodinách pokračovat hudební program, jehož čtvrtečním tahákem bude především Frank Bretschneider. Páteční hudební program láká na český domácí multimediální projekt Ghostmother nebo performativní Burbuju z Barcelony.

Páteční program nabízí na jednom ze čtyř pódií Prostoru Abaton část nazvanou Blip, která ukáže tvorbu umělců jako Nullsleep, Bubblyfish nebo Herbert Weixelbaum, kteří se věnují historicky zapomenutým videokonzolím.

Na hlavních pódiích se pak představí především headlineři Modeselektor, které jste mohli slyšet jako nedávné předskokany britských Underworld. Z dalších význačných jmen vystoupí například Deadbeat, Ventolin, Jason Forrest nebo český projekt Ježíš táhne na Berlín s BJ Tzarr.

Festival SPERM potrvá od 6. do 8. března. Více informací najdete na sperm.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám