Hlavní obsah

Galerie Leica pořádá dobročinnou aukci a chystá se otevřít v květnu

Právo, Peter Kováč
PRAHA

Dobročinnou aukci snímků předních českých fotografů ze svých sbírek i z darů umělců pořádá ve středu v 18 hodin v pražském v hotelu Josef (Rybná 20) Galerie Leica Praha. „Doufáme, že zisk nám poskytne dost prostředků, abychom do 6. května zrekonstruovali prostory ve Školské ulici, kde chceme pokračovat ve svých výstavních projektech,“ říká ředitelka neziskové instituce Jana Bömerová.

Foto: ČTK

Jana Bömerová, ředitelka obecně prospěšné společnosti Leica Gallery Prague.

Článek

Leica Gallery se chce vrátit do života Prahy atraktivní retrospektivou Sarah Moonové, britské fotografky žijící trvale ve Francii, která je pro mnohé živoucí legendou. „Bude to významná akce, kterou otevře sama autorka a potrvá jen měsíc,“ tvrdí Bömerová. „Jinak usilujeme o výstavy v délce tři měsíce.“

Čtyřikrát do roka by chtěla Leica přivést do Česka proslulé tvůrce, mezi něž by se měl každoročně vejít i jeden český autor; letos to bude fotograf Jiří Turek, který v letech 2002–2006 pracoval v New Yorku.

Příští rok by tu měli vystavovat Němec Jörg Winde z Dortmundu, Vojtěch Sláma a s cyklem Genesis se do Prahy vrátí Sebastiao Salgado, kterého galerie už představila při jedné ze svých putovních výstav ve vlaku, které pořádala poté, kdy přišla o prostory v areálu Pražského hradu.

„Máme nápady i přislíbené fotografické akce, jen nám v tuto chvíli citelně chybějí peníze,“ říká Bömerová, která věří v úspěch dnešní aukce.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám