Hlavní obsah

Australané v Ostravě oživili ducha Pink Floyd

Právo, Aleš Honus
OSTRAVA

Bouřlivým aplausem vestoje ocenilo šest tisíc spokojených diváků výkony hudebníků ze skupiny Australian Pink Floyd, která se v neděli večer zastavila během svého evropského turné v ostravské ČEZ Aréně. Australští hudebníci mají jako jediná revivalová kapela na světě oficiální souhlas používat během koncertů původní grafiku a efekty Pink Floyd.

Foto: Aleš Honus, Právo

Na koncert Australian Pink Floyd se přišlo v Ostravě podívat více než šest tisíc lidí.

Článek

Skupina nabídla v rámci jediného koncertu v ČR průřez legendárními alby, které před více než třiceti lety psaly historii světového rocku. Koncert začal trojicí skladeb z dvojalba The Wall, ke kterému se v dalších částech koncertu ještě hudebníci několikrát vrátili. Nejčastěji pak citovali skladby z alb The Dark Side of the Moon, Wish You Were Here a Divison Bell.

Většina skladeb přitom zněla tak věrně, že byla od originálů k nerozeznání. Vrcholem koncertu byly náročné vokální party ve skladbě The Great Gig In The Sky, ve kterých by vokalistky mohly směle konkurovat i zpěvačkám z floydovského videozáznamu Pulse.

Nechyběly nejen dobře známé videoprojekce a laserové efekty, ale také obří nafukovací figurína prasete. Koncert skupina podle očekávání uzavřela skladbami Wish You Were Here a Comfortably Numb.

Na koncert Australian Pink Floyd se přišlo v Ostravě podívat více než šest tisíc lidí.foto: Právo/Aleš Honus

Australská skupina má už od poloviny 90. let pověst nejlepších napodobitelů legendárních Pink Floyd a tuto pověst v Ostravě jasně potvrdila. „Jsme v České republice poprvé a možná ne naposled,“ řekl nadšenému publiku jeden z členů kapely.

Reklama

Výběr článků

Načítám