Hlavní obsah

Nový Radiožurnál se prý líbí, chlubí se rozhlas průzkumem

PRAHA

Český rozhlas si nechal vypracovat u agentury Stem průzkum, jak se lidem líbí podoba zpravodajské stanice Radiožurnál, s níž veřejnoprávní instituce přišla od ledna. Změny podle výsledků zaznamenala jen polovina posluchačů a většina z nich je oceňuje. Stanice v nich chce i dál pokračovat.

Článek

"Již po první fázi průzkumu jsme si byli trošku jistí tím, že směr, kterým se vydal Český rozhlas a Radiožurnál, byl správný. Necítíme motivaci, jak z hlediska redakčního, tak z hlediska výzkumu, k tomu, abychom učinili nějakou významnou cestu k něčemu nazpátek," uvedl šéfredaktor stanice Alexandr Pícha.

Radiožurnál by od září rád prodloužil dopolední zpravodajský blok a zavedl tématické bloky. "Je to poměrně nový projekt, logický projekt, který navazuje na to, co tady začala (bývalá ředitelka stanice) Barbora Tachecí, protože jsme se s ní právě o nedostatku vlastní agendy ve zpravodajství Radiožurnálu bavili," uvedl Pícha. Řekl, že lituje, že s Tachecí nemůže dál spolupracovat.

Moderátoři zůstanou

Tachecí byla z funkce ředitelky stanice odvolána na začátku února. Následně se zhroutila a byla odvezena do psychiatrické léčebny v Praze Bohnicích. Tam je dosud. "Chtěli bychom se i do budoucna opírat o (moderátory) Jana Pokorného, Lucii Výbornou, Hanu Shánělovou," poznamenal Pícha.

Moderovat naopak od pondělí přestane Milan Bílek a na jeho místo nastoupí Jiří Chum, který na Radiožurnálu léta působil a nyní je členem moderátorského týmu zpráv na televizi Prima.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám